Author Topic: [Help] Adding more walls to DC?  (Read 976 times)

Offline Draugr

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
[Help] Adding more walls to DC?
« on: September 30, 2015, 09:07:37 AM »
Ok... Maybe I'm just missing something or not picking up on it but can someone tell me how to include more wall art into DC?

I placed the wall art into the resource folder and its there with the other (default) wall sets but I'm not seeing the added walls in the Editor.

If anyone can tell me how to import wall sets I'd appreciate it.

Thanks,
John

Offline ProphetSword

  • Mod Designer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2899
  • FRUA Lives!
    • Lands of Adventure
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #1 on: September 30, 2015, 01:11:52 PM »
You need to select a wall slot where you want the wall to appear., click on the "Wall" button (see picture 1 ) and then the "Load Art" button (see picture 2).  Select the wall you want to use (which doesn't need to be in the resource folder...in fact, I think DC will put it there for you), and it should add it to wall resources in DC.

Additional Tip:  If there's already a wall in the slot that you're trying to add your wall to, be sure to click on "Clear Slot" before adding your wall.  This will remove any Doors or Overlays, which sometimes are there but aren't obvious.
« Last Edit: September 30, 2015, 01:15:08 PM by ProphetSword »
LANDS OF ADVENTURE: An Old-School Style CRPG

More Information Here: http://landsadventure.blogspot.com/

Offline Draugr

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #2 on: September 30, 2015, 01:14:06 PM »
Quote
and then the "Load Art" button (see picture 2).

Hmmm... I don't recall seeing that button, if I had it would have triggered my brain to at least try it. I did try most of the buttons on those windows including the "Wall" button. Let me go back and see if I need to smack myself in the head. :)

Thanks for the information.

John

Offline manikus

  • Skriptor
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9835
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #3 on: September 30, 2015, 01:29:26 PM »
Thanks, Ben. :D

In order to see "that button", you have to open the wall editor - the "W" on the top row, then "Select Wall". :D

Offline ProphetSword

  • Mod Designer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2899
  • FRUA Lives!
    • Lands of Adventure
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #4 on: September 30, 2015, 01:53:53 PM »
Also, if you have previously cleared the slot, instead of "Load Art," the button may say "Nothing," which means that where once there was art, now there is nothing.  That could explain why you don't see a "Load Art" button.
LANDS OF ADVENTURE: An Old-School Style CRPG

More Information Here: http://landsadventure.blogspot.com/

Offline Draugr

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #5 on: September 30, 2015, 02:19:00 PM »
Quote
Also, if you have previously cleared the slot, instead of "Load Art," the button may say "Nothing,"

Yea, that was the issue, although I didn't select the clear button, I'd move to the first set of slots that have no previous/default art in them. I'd click on the first empty slot then select the "Wall" button and the Nothing button comes up in the window instead of Load Art.

Thanks guys for the help.

John

PS: Quick question. I take it there is no way to import all wall sets in a folder and have the editor automatically place each image in an available wall art slot?
« Last Edit: September 30, 2015, 02:30:41 PM by Draugr »

Offline Draugr

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 99
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #6 on: September 30, 2015, 02:29:33 PM »
How can I use slots 49+ to fill with wall art? If I go to any of those TABs then select Wall, the "Nothing" button shows and not "Load Art".

John

Offline steve_mcdee

  • Dungeon Craft Tester
  • Hero Member
  • ***
  • Posts: 1951
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #7 on: September 30, 2015, 02:38:11 PM »
Clicking on the "Nothing" button should allow you to replace it with art -- it is the same button. And as far as I know there is no way to add walls in batches, just one piece of art at a time.

Offline manikus

  • Skriptor
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9835
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #8 on: September 30, 2015, 02:45:34 PM »
How can I use slots 49+ to fill with wall art? If I go to any of those TABs then select Wall, the "Nothing" button shows and not "Load Art".

John

"Load Art" appears if there is already art int eh slot, "Nothing" appears if there is not. ;) They do the same thing.

Offline manikus

  • Skriptor
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9835
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #9 on: September 30, 2015, 02:48:23 PM »
Quote
Also, if you have previously cleared the slot, instead of "Load Art," the button may say "Nothing,"

Yea, that was the issue, although I didn't select the clear button, I'd move to the first set of slots that have no previous/default art in them. I'd click on the first empty slot then select the "Wall" button and the Nothing button comes up in the window instead of Load Art.

Thanks guys for the help.

John

PS: Quick question. I take it there is no way to import all wall sets in a folder and have the editor automatically place each image in an available wall art slot?

To answer the P.S. you have to rename the files to "wa_wallxx.png" where xx is a number. If you want to load more than 96 this way, you need to change a line the config.txt as well.

Offline ProphetSword

  • Mod Designer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2899
  • FRUA Lives!
    • Lands of Adventure
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #10 on: September 30, 2015, 02:51:08 PM »
To answer the P.S. you have to rename the files to "wa_wallxx.png" where xx is a number. If you want to load more than 96 this way, you need to change a line the config.txt as well.

Well, I am eager to hear more about this...
LANDS OF ADVENTURE: An Old-School Style CRPG

More Information Here: http://landsadventure.blogspot.com/

Offline manikus

  • Skriptor
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9835
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #11 on: September 30, 2015, 03:01:10 PM »
To answer the P.S. you have to rename the files to "wa_wallxx.png" where xx is a number. If you want to load more than 96 this way, you need to change a line the config.txt as well.

Well, I am eager to hear more about this...

Check this out:
http://ua.reonis.com/index.php?topic=3099.0

This is an old feature that we are currently not using in the default DC releases, because I want to have descriptive names on the art. :)

Offline ProphetSword

  • Mod Designer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2899
  • FRUA Lives!
    • Lands of Adventure
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #12 on: September 30, 2015, 03:20:10 PM »
So, it doesn't currently work, then?
LANDS OF ADVENTURE: An Old-School Style CRPG

More Information Here: http://landsadventure.blogspot.com/

Offline manikus

  • Skriptor
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9835
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #13 on: September 30, 2015, 03:22:33 PM »
So, it doesn't currently work, then?

Sorry, didn't mean to imply that.
It works currently, just not something that I use. :)

Offline ProphetSword

  • Mod Designer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2899
  • FRUA Lives!
    • Lands of Adventure
Re: [Help] Adding more walls to DC?
« Reply #14 on: September 30, 2015, 03:46:16 PM »
I can't seem to get it to work.  I added an example wall file (wa_wall80.png) to the Resources folder of a design.  I start a new level, but there aren't any walls set by default (not even in slot 80).  Any idea what I'm doing wrong?
LANDS OF ADVENTURE: An Old-School Style CRPG

More Information Here: http://landsadventure.blogspot.com/